Iva Glam

Dehidrirana koža i kolagenske trake

Recite STOP dehidriranoj koži uz pomoć kolagenskih traka!

Suha i dehidrirana koža nisu isto! Kada je riječ o terminologiji o tipovima i stanjima kože, značenje riječi “suha” ili “dehidrirana” često se miješaju. Većina osoba susretne se, barem jednom u životu s dehidriranom kožom lica, posebno tijekom zimskih dana.

Kako prepoznati dehidriranu kožu?

Suha koža je tip kože dok, riječ “dehidrirana” odnosi se na stanje kože – i to stanje može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Kada koži nedostaje vode, ona postaje dehidrirana. Posebno u gornjim površinskim slojevima. To znači da čak i masna ili kombinirana koža može doživjeti stanje dehidriranosti. Koža postane sivkasta, beživotna, čak je moguća pojava sitnih linija i bora u području oko očiju. Izgleda umjetno i stvara se osjećaj zategnutosti. Dehidrirana koža obično je uzrokovana izloženosti vanjskim utjecajima. Tuširanje s vrućom vodom, hladno vrijeme tijekom zime i centralno grijanje isušuje kožu u zimskim mjesecima.
Klima također utječu na dehidraciju kože, kao i prirodni procesi starenja te nedovoljna proizvodnja hijaluronske kiseline u koži.

Kako razlikovati suhu i dehidriranu kožu: KLIKNI OVDJE

Hidratizirana koža nakon samo jednog tretmana.

Kako tretirati dehidriranu kožu?

Najosnovniji korak je započeti s konzumacijom vode! Iako je redovita konzumacija vode važna za zdravlje, ona je ponajprije važna za borbu protiv dehidrirane kože.

Tretiranje dehidrirane kože započinje odabirom hidratantne kreme i seruma koji sadrži glavne aktivne sastojke poput filagrina ili hijaluronske kiseline. Ti sastojci pospješuju apsorpciju vode, zbog čega je koža mekana i podatna.

SAZNAJ VIŠE

TOP 3 Reviderm proizvoda za dehidriranu kožu:

Više proizvoda za dehidrirano stanje kože: SAZNAJ VIŠE

Mitovi o dehidriranoj koži

Savjeti za hidrataciju kože naše Reviderm stručnjakinje Kristine Ukalović: SAZNAJ VIŠE

Rezultat nakon samo jednog tretmana!

Koji tretman lica je pravi izbor za dehidriranu kožu?

Svaka žena priželjkuje redovito odlaziti na tretmane lica kod kozmetičarke. U jednom trenutku života jednostavno shvatite da nikakve čudotvorne kreme ni serumi ne mogu riješiti problem dehidriranosti kože.

Osim zbog vlastitog zadovoljstva, profesionalni tretman lica neophodan je da bi vaša koža prodisala i otklonila sve nečistoće kako bi sastojci iz proizvoda za njegu kože postali djelotvorni.

Kod nas, u IVA GLAM Beauty centru nudimo razne REVIDERM profesionalne tretmane lica. Reviderm je razvio cjelovit pristup njezi kože lica koji je jedinstven pristup na ovim prostorima te u kojem se svakoj koži pristupa individualno i u kojem kroz 5 koraka dolazimo do optimalnih rezultata za svaku indikaciju kože.

  1. Hydration tretman lica idealan je za dehidriranu kožu zbog intenzivne penetracije vlage. Preporuča se za kožu koja ima sljedeće karakteristike: osjećaj zatezanja i bora zbog nedostatka vlage, gubitak volumena, pojava milija. Ovaj tretman se sastoji od 8 koraka: čišćenje, PreePeel Phase, cirkulacija, ultrazvuk, koncentrata aktivnog sastojka, hydrolage, završne njege i make-upa.
Hydrolage maska

2. Neuro sensitive tretman lica idealan je za osjetljivu do neurodermatitičnu kožu te je kompatibilan sa terapijom. Preporuča se za stanje kože koje karakterizira visoka osjetljivost na mehaničke, fizičke i/ili kemijske podražaje. Ovaj tretman sastoji se od 8 koraka: čišćenje, PreePeel Phase, Neuro-Sensitive
formule, ultrazvuk, Neuro-Sensitive formule, Collagen Fleece, završne njege i make- upa.

Stanje kože nakon dva Basic i Neuro sensitive tretmana lica.

3. Hydro infusion tretman lica namijenjen je svima, a ponajviše za zrelu i opuštenu kožu kojoj je potrebna hidratacija. Antioksidacijske Rebalance alge vratit će koži sjaj i svježinu, a contour lift formula u kombinaciji s moćnim ultrazvukom, pobrinut će se za lifting efekt.

Odličan dodatak tretmanima za lice bio bi Vitality Beauty Break 30-minutni tretman lica. Ovaj tretman vraća svježu vitalizaciju za ružičast ten i glatku kožu. Osim toga, osigurava dubinsku hidrataciju uz SOS masku i vidljiv lifting efekt. SAZNAJ VIŠE

Svježa i odmorna koža uz kolagenske trake!

Ključne uloge kolagenskih traka su umirivanje i smanjenje crvenila, regeneracija i prodiranje vlage u kožu lica.

Kolagen trake, uz aktivaciju Instant Lifting Boosterom, imaju sposobnost pohranjivanja velikih količina vlage i otpuštanje aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože za jači efekt tretmana.

Instant Lifting Booster je jedinstvena i kompleksno obrađena otopina aktivnog agensa i ima antioksidativni učinak. Pogodan je za sve tipove kože – čak i za osjetljivu kožu.

Kolagenskim trakama duboko se vlaži koža lica i poravnavaju bore.

Nanošenje kolagenskih traka.

Poštujte svoj tip kože

Koža može biti sklona upali, može biti masna i sjajiti se, biti jako suha ili sklona crvenilu. Koji god tip kože da imate, od ključne je važnosti da odaberete prikladan proizvod za Vaš tip kože, u suprotnom će loša situacija postati još gora.

Kod nas, u IVA GLAM Beauty centru možete doći na besplatne konzultacije kako bi vam utvrdili Vaš tip kože i odredili odgovarajuću njegu za vašu kožu.