Iva Glam

HIDRATACIJA = LIJEPA KOŽA

Ljudsko tijelo se sastoji od čak 90 posto vode, stoga je zaključak da je hidratacija vrlo važna za normalno funkcioniranje cijelog tijela. Odražavanje hidratacije ima raznih beneficija: pomaže tijelu da upije nutrijente i eliminira toksine, pomaže u održavanju pH ravnoteže, pomaže kod prevencije bubrežnog kamenca, urinarnih infekcija i poboljšanja probave. Osim, što djeluje na unutarnji dio ljudskog organizma, jednako tako je i važan faktor u očuvanju lijepe i zdrave kože.

Saznaj više

Hidratacija je važna u svakoj dobi i za sve tipove kože jer koža ostaje elastična i mekana, ublažavaju se posljedice starenje i pospješuje se njena zaštitna uloga. Ako se koža počne njegovati u mladosti, ona će postati otpornija na vidljive znakove starenja. U suprotnome, manjak hidratacije dovodi po pucanje kože radi vjetra, hladnoće te sunca, vrućine. Negativan rezultat koji nastaje su prerane vidljive bore, opća neugoda te ten bez sjaja s vidljivim tankim linijama.

Saznaj više

Tretmani za hidrataciju:

Kod nas, u IVA GLAM Beauty centru nudimo razne REVIDERM profesionalne tretmane lica. Reviderm je razvio cjelovit pristup njezi kože lica koji je jedinstven pristup na ovim prostorima te u kojem se svakoj koži pristupa individualno i u kojem kroz 5 koraka dolazimo do optimalnih rezultata za svaku indikaciju kože.

TOP 3 REVIDERM tretmana za hidrataciju kože lica:

 REVIDERM tretman Collagen Hydro Boost (Za hidrataciju i poticanje kolagena)
 REVIDERM tretman Hydro Infusion (Za dubinsku hidrataciju)
 REVIDERM Ultrasound basic tretman (Idealan tretman za ove ljetne dane, daje
vlažnost koži iscrpljenoj od sunca i vrućina)

Koja je razlika između osjetljive isušene kože i suhe kože?

Isušenoj koži nedostaje vode i to je privremeno stanje, a ne tip kože. Često se miješaju pojmovi suhe i isušene kože. Neispravnom njegom vašeg tipa ili stanja kože možete i produljiti to stanje (u slučaju isušene kože) ili ga pogoršati (u slučaju suhe kože). Kod nas, u IVA GLAM Beauty centru možete doći na besplatne konzultacije kako bi vam utvrdili Vaš tip kože i odredili odgovarajuću njegu za vašu kožu. Isušena koža je osjetljivija i reaktivnija, dovodi do osjećaja zatezanja kože i stvaranju ljuskica, pod dodirom je hrapava koža i bez sjaja zbog gubitka elastičnosti.

Saaznaj više

TOP 3 REVIDERM proizvoda za hidrataciju:

 Hydro2 infusion serum (Serum za 24-satno reguliranje vlage)

 Hydro2 infusion mask (Hidratantna maska za mekanu kožu)

 Hydro2 infusion cream (Intenzivna hidratantna krema za suhu kožu)

Kako spriječiti nastanak isušene kože?

  1. Prvo provjerite koliko i je li vam koža suha. Zagrebite noktom malu površinu kože na ruci ili nozi, ako ostane bijeli trag to znači da vašoj koži treba piling i hidratacija.
  2. Duge vruće kupke i tuširanje puno isušuju kožu. Idealno je tuširanje u mlakoj vodi.
  3. Za vrijeme ljetnih dana, prije sunčanja izbjegavajte parfeme i parfemske losione jer bi vam na koži mogle nastati mrlje.
  4. Vježbanjem i znojenjem se pospješuje eliminacija toksina iz tijela te poboljšava cirkulacija.
  5. Mijenjajte kreme i losione promjenom godišnjih doba, ovisno o tipu kože i isušenju, tako prilagodite i vaše mazalice.

Njegujte vašu kožu jer ona to pamti!