Iva Glam

Kako poboljšati svoje beauty navike za vrijeme izolacije?

Wow, 2020. godina, tko je mogao pomisliti da će početak biti ovakav?

2020. godina nas je potpuno iznenadila, nismo mogli ni očekivati ovakav zaokret u našim životima. Pandemija koronaviruson nas je natjerala na cjelodnevni boravak u svom domu. Tim postupkom možemo doprinijeti da se što prije vratimo u svoju „normalnu“ rutinu. Ne zvuči kao nešto teško izvedivo, ali ipak malo jest…

Boravak u izolaciji i mijenjanje životnih navika je nešto na što se čovjek u ovakvoj situaciji mora prilagoditi. Zbunjenost, nervoza, tjeskoba su česta pojava ovih dana. Sve je to normalan proces u prilagodbi na novonastalu situaciju.

Sigurno Vam je teško palo kad ste čuli da se na 30-ak dana zatvaraju kozmetički i frizerski saloni, saloni za masažu itd. Svi saloni ljepote, kao i IVA GLAM Beauty center su zatvorili svoja vrata, prema odredbama Kriznog stožera, na određeno vrijeme radi Vaše i naše sigurnosti.

https://cosmopolitan.rs/Beauty-and-style/Lice/a64484/Top-3-beauty-usluge-koje-bi-trebalo- da-otkazete-tokom-korona-virusa.html

Kako bismo Vam malo skratili vrijeme koje provedete kod kuće, IVA GLAM Beauty centar će Vas zabaviti s nekoliko savjeta o njezi kože koje možete odraditi i iz topline Vašega doma.

Slijedi TOP 5 TIPS&TRICKS: Kako poboljšati svoje beauty navike za vrijeme izolacije?

  1. Kako pravilno njegovati lice?

    Glavna 3 koraka za svakodnevnu njegu su: čišćenje, toniranje i hidratacija.

    Za savršen ten vrlo je važan prvi korak, a to je čišćenje lica. Zašto je važno očistiti lice? Pravilno čišćenje može za Vašu kožu učiniti puno više od samog uklanjanja šminke, nečistoća i sebuma, ono može imati velikog utjecaja na poboljšanje sveukupnog stanja i izgleda kože. Prvi korak je ukloniti šminku s lica, preporučam koristiti pH neutralna sredstva za odstranjivanje šminke. Drugi korak je umiti lice s mlakom vodom, nanijeti odgovarajući gel za umivanje te nježno umasirati i isprati lice. Tip: vruća voda jako isušuje kožu, uklanja sav sebum s kože. Treći korak, nježnim pilingom (jednom tjedno) odstraniti mrtve stanice kože. Nakon pilinga, pripremite domaću masku za lice ( http://www.elle.hr/ljepota/tri-jednostavne-maske-za-lice-koje-mozete-napraviti-sami ) kako biste ga nahranili, preporuča se bar jedanput tjedno koristiti masku za lice. Peti korak, prije stavljanja kreme koristite tonik. Ovaj proizvod sužava pore, uklanja ostatke pilinga, maske te kamenca od vode. I na kraju, nanijeti hidratantnu kremu koja odgovara Vašem tipu kože.

    Više savjeta: https://www.farmacia.hr/farmacia-preporucuje/clanci/88/kako- pravilno-cistiti-lice

  2. Kako pravilno napraviti piling za tijelo kod kuće?

    Iskoristite sastojke koje imate kod kuće kako biste pripravili piling za tijelo ili lice. Zašto je bitno raditi piling? Piling pomaže odstraniti mrtve stanice kože, radi čega ona prestaje biti perutava i suha te potiče cirkulaciju kože. Najbolje je raditi piling prilikom tuširanja i isprati ga običnom vodom kako bi svi hranjivi sastojci ostali na koži. Domaći piling treba dobro umasirati u kožu, pogotovo na dijelovima gdje je koža deblja. Najbolje je početi od vrata pa prema dolje. Tip: NE smijete koristiti isti piling za tijelo i lice! Lice je puno osjetljivije i zahtijeva blažu verziju pilinga.
    Nakon što ste isprali, nježno obrisati mokro tijelo te umasirati hidratantnu kremu kako biste nahranili tijelo.

    Nekoliko „recepata“ za domaći piling:
    https://www.zdravija.com/pripremi-kozu- za-ljeto-i-napravi-sama-piling-za-tijelo-recepti
    https://www.krenizdravo.rtl.hr/ljepota/njega-lica/prirodni-piling-za-lice-zdrava-i- lijepa-koza-kod-kuce

  3. Kako pravilno nanijeti masku za lice?

    Maska se nanosi na prethodno oprano lice, bez šminke. Može se nanijeti kistom za masku ili čistim, opranim rukama. Izbjegavajte područje oko očiju i usta. Tip: postoje posebne maske za područje oko očiju ( https://www.krenizdravo.rtl.hr/ljepota/njega-lica/bore-oko-ociju-prirodni-lijek-i- domaci-tretmani ). Masku ostavite na licu da djeluje 15-20 min.

    Nakon što je prošlo određeno vrijeme, masku skidate pomoću tople vode s blazinicama. Neke maske se skidaju suhim papirnatim ručnikom jer imaju takav sadržaj koji je namijenjen za suho skidanje. Rezultat je mekša, glađa i blistavija koža!
    Tip: Preporuča se koristiti bar jedanput tjedno masku za lice, NIPOŠTO svakodnevno.

  4. Kako spriječiti nastanak bora?

    Jedan od glavnih uzroka pojave bora su sunčeve UV zrake. Iako smo trenutno u kućama, svatko od nas voli izaći na balkon i „upiti“ koju zraku sunca. Pritom je vrlo važno koristiti odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca. Pijte puno vode, hidratacija je ključna u sprječavanju nastanka bora. Također, korištenje odgovarajuće hidratantne kreme je vrlo bitno. Tip: masažnom tehnikom ravnim dijelovima prstiju umasirajte kremu jer potiče veću cirkulaciju kože.
    Prilagodite prehranu tako da unosite što više voća, povrća i omega 3-6-9 masnih kiselina, koje su ključne za zdravlje kože. Šećere smanjite, ili ako je moguće u potpunosti izbacite. Tip: Vitamin C je poznat po svojim antioksidans svojstvima.

    I još jedna bitna napomena, osigurajte si dovoljno sna! Idealno bi bilo odspavati 8 sati. Dok spavamo, naša se koža obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža je bez zdravoga sjaja, nedostaje joj elastičnosti i utječe na nastanak bora.

    Još trikova:
    https://zena.rtl.hr/clanak/koza_i_tijelo/trikovi_uz_koje_cete_sprijeciti_nastanak_novih_bora/17901

  5. Kako ukloniti neželjene dlačice s lica kod kuće?

    U panici ste jer su zatvoreni kozmetički saloni? Ne brinite, vidljive dlačice je moguće otkloniti i kod kuće.

    Za depilirati nadusnice kod kuće, u drogerijskim trgovinama možete kupiti specijalizirane trakice za to područje ako želite ići lakšim putem. Međutim, možete i sami pripremiti smjesu za depilaciju. 8 jednostavnih prirodnih rješenja za pripraviti smjesu možete pronaći ovdje:

    https://wellness.hr/nausnice-depilirati-kod-kuce

    Ako niste vješti u oblikovanju obrva, postoje dizajnirane trakice za uklanjanje dlačica na području obrva. Dizajnirane su tako da prate oblik obrve te je na trakicu već nanesen vosak, pa tako ne morate gubiti vrijeme na njegovo nanošenje. Više o tome:

    https://www.fashion.hr/beauty/koza/isprobali-smo-sjajan-proizvod-za- efikasno-i-bezbolno-oblikovanje-obrva-141265.aspx

Za više TIPS&TRICKS pratite IVA GLAM Beauty Center na društvenim mrežama na Facebooku i Instagramu gdje će naša Iva objavljivati savjete narednih dana!

#ostanidoma