Iva Glam

Kako pravilno tretirati kožu sklonu aknama?

  1. Profesionalna analiza kože ili konzultacijski pregled

    Oko 70-80% ljudi pati od različitih oblika nečiste i aknama sklone kože. Akne (lat. acne vulgaris) se nazivaju još i bubuljice ili prištići. Uzrokuje ih pretjeran rad lojnih žlijezda usprkos normalnoj razini muškog spolnog hormona testosterona. Prekomjerno lučenje loja iz lojne žlijezde uzrokuje začepljenje kanala lojne žlijezde i dovodi do nastanka mitesera ili komedona.


    Mi, u IVA GLAM Beauty centru razumijemo da je svaka koža posebna i ima svoje potrebe i zato uvijek savjetujemo kao prvi korak da se prepustite u ruke stručnjaka koji će vam napraviti profesionalnu i dubinsku analizu kože te prema rezultatima preporučiti ciljane tretmane i proizvode kako bi osigurali optimalne rezultate.

    Akne se mogu javiti i u odrasloj dobi nakon 40. godine života, ali tada zahtijevaju hormonsku obradu te dermatološki pregled.
    Više o aknama

  2. Sinergija tretmana i proizvoda je ključ uspjeha

    Čišćenje lica i pora je prvi temelj liječenja akni. Primjenjuje se mehaničko čišćenje kojim se uklanjaju upaljene promjene i začepljene pore od mitesera, pomoću iglice. Pored mehaničkog čišćenja, najvažnije je dubinsko čišćenje lica kako bi se uklonio mrtvi sloj kože koji guši kožu. Koža ne može disati niti krema može doprijeti do kože.

    U tom slučaju kreme nemaju efikasnost jer ne dopiru do kože. REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazija pomoću toka kristala aluminijevog
    oksida, nježno i bezbolno, na kontroliran način, odstranjuje gornji sloj kože. Pogodan je za sve tipove kože. Ovisno o tipu i problematici kože određuje se učestalost ponavljanja tretmana.

    Više o tretmanu REVIDERM mikrodermoabrazije

    Osim tretmana, vrlo je važno koristiti adekvatne proizvode za Vaš tip kože, poput: mlijeka i gelova za čišćenje, tonika, pilinga, hidratantnih krema i stikova za prikrivanje prištića koji djeluju antibakterijski i sprečavaju upalne procese na koži. Oni čiste, toniraju i njeguju nečistu i aknama sklonu kožu.

    Kada je riječ o čišćenju, masnoj koži odgovarat će proizvodi sa salicilnom kiselinom, benzoil-peroksidom ili glikolnom kiselinom, dok će osjetljivoj koži više odgovarati sredstva s mliječnom kiselinom ili hidratantnim sastojcima kao što je glicerin. Reviderm Cleansing Foam i Facial Cleanser za pranje i čišćenje kože ujutro i navečer pridonijet će smanjenom lučenju sebuma.

    TOP 7 savjeta za problematičnu kožu s aknama

  3. REVIDERM tretmani protiv akni

4. Proizvodi za svakodnevnu kućnu njegu

Kod masne kože vrlo je važno odrediti stupanj problema i izabrati odgovarajuću liniju proizvoda za čišćenje, tonificiranje, balansiranje pH i ublažavanje lučenja masnoća.

Reviderm dermokozmetika sadrži proizvode s visokim udjelom aktivnih sastojaka koji imaju kozmetičko, ali i medicinsko djelovanje pa njihovom pravilnom i redovitom primjenom s vremenom značajno možete ublažiti problem i povratiti koži mladenački izgled i svježinu.

5. Nema kućne radisnosti i diranje po licu

Izuzetno je važno akne ne dirati i ne istiskivati prstima jer to dovodi samo do propagacije upale kože. Isto tako, nije preporučljiva ni gruba toaleta kože jer dovodi do prekomjernog ljuštena i isušivanja kože te dodatnog začepljenja izvodnih kanala žlijezda lojnica. Kao posljedica grubog istiskivanja i čišćenja kože mogu nastati trajni ožiljci.

Nekontrolirani stres može kožu učiniti osjetljivijom i izazvati probleme poput akni. Može pomoći ako naučite neku tehniku opuštanja i počnete ju primjenjivati redovito. Redovito vježbanje pozitivno utječe na zdravlje kože, kao i na cjelokupnu kondiciju. Prospavana noć daje cijelom organizmu priliku da se regenerira i na taj način doprinosi obnovi kože.Važnost prehraneVažnost prehrane

6. Važnost prehrane

Uravnotežena prehrana pomoći će u očuvanju zdravlja kože. Ne postoji jasna veza između prehrane i uzroka akni, ali treba pripaziti na prehranu. Masna hrana može izazvati dodatno lučenje sebuma. Treba smanjiti unos šećera, mlijeka s mliječnim proizvodima, pizze, fast food-a, majoneze, gaziranih pića… Unijeti dodatke u prehranu: jabučni ocat, cink, cimet, crni kim, kurkuma,… Nastojati poboljšati regulaciju probave probioticima i vlaknastom hranom.

7. Praćenje svih koraka i ne preskakanje procesa

Potrebno je slijediti neka opća pravila:Koristite mlaku vodu za umivanje
 Pustite da prištići prirodno zacijele (istiskivanje može pogoršati situaciju i
dovesti do ožiljaka).
 Uklonite šminku na kraju svakoga dana.

Koristite mlaku vodu za umivanje
 Pustite da prištići prirodno zacijele (istiskivanje može pogoršati situaciju i
dovesti do ožiljaka).
 Uklonite šminku na kraju svakoga dana.

Kako biste se uspješno borili protiv akni, treba biti ustrajan i ne odustati. Svatko je drugačiji, nekome će se rezultati vrlo brzo pokazati, dok nekima će trebati proći više vremena.

Najvažnije je zapamtiti da je u njezi kože zahvaćene aknama stručno mišljenje od neprocjenjive važnosti te ga je potrebno tražiti pravodobno.