Iva Glam

Razmišljate li o važnosti zaštite Vaše kože od sunca?

Naš tim, u IVA GLAM Beauty centru je svjestan da dolaskom toplijih dana, javlja se sve veća potreba za SPF faktorom kako bismo zaštitili svoju kožu od štetnih UV zračenja, opeklina i nastanka slobodnih radikala. Bilo na plaži ili skijaškim stazama, sunce pozitivno djeluje na naše raspoloženje. Još od davnina je poznat pozitivan utjecaj Sunca na ljudski organizam i zdravlje. Umjereno izlaganje na suncu je izvor zdravlja, a Vitamin D jača imunološki sustav i važan je čimbenik u borbi protiv infekcija i drugih bolesti.

Vitamin D ima višestruku ulogu za našu kožu i tijelo:

• održava zdravlje kostiju i zubi,
• povoljno utječe na imunološki i živčani sustav,
• regulira lučenje inzulina i pomaže u prevenciji šećerne bolesti te
• utječe na ekspresiju gena koji sudjeluju u razvoju malignih bolesti.

Informirajte se o važnosti zaštite od sunca: www.hzjz.hr

Proizvodi za zaštitu od sunca su jedan od neophodnih kozmetičkih proizvoda bez kojih je nezamislivo provesti ljeto. Bilo da je riječ o šetnji gradom ili provođenju godišnjeg odmora na plaži, kreme sa SPF faktorom izuzetno su bitne. Saznaj više.

SPF faktor jedan je od elemenata koji određuju učinkovitost kreme za sunčanje. IVA GLAM Beauty centar preporuča koristit REVIDERM proizvode iz linije za sunce za lice i tijelo. Popis proizvoda na linku.

Što znači SPF te kako ga izračunati?

Sun protection factor (SPF) je mjera koja označava koliko dugo možete ostati na suncu bez opasnosti od opeklina u odnosu na okolnosti bez zaštite. Najbolje bi bilo da izbjegavate provoditi vrijeme na suncu bar između 11:00h – 15:00h. Razlikujemo UVA i UVB zrake. UVB zrake (B = burn, opeklina) su glavni uzrok opeklina što dugoročno gledajući, vodi do kroničnog oštećenja kože te nastanka kožnih tumora. Također, odgovorne za taman ten koji dobijemo nakon izlaganja suncu.

UVA zrake (A = aging, starenje) prodiru u dublje slojeve kože te mogu uzrokovati starenje kože (gubitak elastičnosti i pojavu bora), alergije na sunce, poremećaj pigmentacije. Formula za izračun SPF faktora jest:

PRIRODNA ZAŠTITA KOŽE ZAŠTITNI X FAKTOR DULJINA SIGURNOG BORAVKA NA SUNCU U MINUTAMA

Kako izabrati idealan faktor za sunčanje? Saznaj više.

Zašto je važno koristiti SPF faktor?

ANTI-ANGING djelovanje: SPF štiti našu kožu od štetnih UV zraka koje uzrokuju pojavu bora, neujednačen ten i umoran izgled kože bez sjaja. Ne dopustite da vam koža prerano ostari! P.S. osim na lice, nanesite faktor i na dekolte.
Za savršen, ujednačen ten: SPF treba biti dio vašeg rituala ljepote. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje zaštitni faktor koji iznosi minimalno 15. Kremu sa zaštitnim faktorom bi trebalo obnavljati svako za 2 sata. Saznaj više.

Prijedlog REVIDERM proizvoda za sunce:

Invisible Sun Oil Spray SPF 50: Transparentno ulje za sunčanje za tijelo s infracrvenom zaštitom (SPF 50). Inovativna formula za zaštitu od sunca s vitaminom E brani preventivno protiv opeklina kože i oštećenja stanica. Djelotvorno čuva kožu od slobodnih radikala i starenja kože uzrokovanog UV zračenjem.

Moisture Maximizer SPF 30: Limited edition; set za sunce koji hidratizira kožu i pruža joj učinkovitu zaštitu. Visokotehnološka njega za sunčanje s infracrvenom i kolagen zaštitom (SPF 30). Inovativna zaštita od sunca sa zaštitom od starenja štiti kolagenska vlakna tijekom izlaganja suncu i pouzdano sprječava oštećenja stanica i prerano starenje kože.

Daily Sun Screen SPF 20: Lagana krema za dnevnu zaštitu od sunca, 50ml. Njega za sunčanje sa zaštitom DNA i infracrvenom zaštitom (SPF 20). Inovativna formula za zaštitu od sunca s hijaluronom preventivno štiti od sunčevog djelovanja i oštećenja stanica. Djelotvorno čuva kožu od slobodnih radikala i starenja kože uzrokovanog UV zračenjem.

Kod nas, u IVA GLAM Beauty centru možete naručiti svoje REVIDERM proizvode s dostavom na kućnu adresu ili preuzimanjem u beauty centru!

www.ivaglam.com