Iva Glam

Dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera – to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i neznatna bolnost kod aplikacije. Hijaluronskim dermalnim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju pomlađivanja, a mogu se koristiti i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost.

Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu, a koža postaje umorna i bez sjaja.

Hijaluronska kiselina prirodna je tvar koja ima veliki utjecaj u izgradnji izvanstaničnog prostora kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i cijeljenju.

Dermalni fileri na bazi hijalurona popunjavaju bore i revitaliziraju lice.

Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana.

Hijaluronski dermalni fileri namijenjeni su tretiranju svih zona lica.

Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode.

Također, pokazalo se da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski dermalni fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Njima se mogu tretirati:

  • Nazolabijalne bore (od nosa prema usnama)
  • Perioralne bore (pušačke bore oko usana)
  • Periorbitalne bore (bore na vanjskoj strani očiju)
  • Lifting jagodica
  • Lifting cijelog lica
  • Povećanje usana

Osim što hijaluronski dermalni fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži godi.

Vrste dermalnih filera

Na tržištu postoji nekoliko vrsta dermalnih filera, s različitim sastojcima, mjestima aplikacije, trajanjem i primjenama.

U ponudi centra Iva Glam,  možete naći dvije najpoznatije vrste:

Juvéderm hijaluronski dermalni fileri bazirani su na hijaluronskoj kiselini koja, kada se aplicira, djeluje poput spužve. Apsorbira na sebe vodu što za rezultat ima više volumena na željenom mjestu čime se mogu podići i popuniti neželjene linije i bore, hidratizirati koža, povećati volumen i vratiti prirodne konture lica, odnosno, pomladiti kožu. Najnovijim filerom Volite mogu se pomladiti i ruke, vrat i dekolte.

Proizvodi ih Allergan, američka kompanija koja je među prvima počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana još prije više od 35 godina i do danas je zadržala vodeću poziciju u svijetu.

Restylane dermalni filer je bistri, prozirni, viskozni gel koji se sastoji od hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina kao prirodni polisaharid je važan strukturni element u koži, potkožnom, vezivnom te sinovijalnom tkivu i tekućini.  Hijaluronska kiselina pripada grupi vrlo malog broja tvari istovjetnih kod svih živih organizama.

Princip djelovanja

Restylane djeluje tako da tkivu dodaje volumen, čime oblikuje konture lica, ispravlja nabore ili povećava usne do željenog stupnja korekcije.

Hidrofilična priroda molekula hijaluronske kiseline kombinirana sa svojom trodimenzionalnom strukturom omogućava molekulama da vežu više vode od njihove vlastite težine. Dodavanje vode pomaže da se održi cjelokupan volumen proizvoda što rezultira dužim  trajanjem.

Terapijske indikacije i uporaba

Restylane se primjenjuje za povećanje obujma tkiva lica. Preporučljiv je za korekciju bora i
povećanje usana. Injektira se u srednji sloj dermisa. Kod deformacija kontura kože, najbolji se rezultati postižu ako se deformacija ručno rasteže do njenog uklanjanja. Djelotvornost i trajanje
rezultata ovisi o karakteru tretiranog defekta, no najčešće učinak traje 12 mjeseci.

Na tretmane dermalnim filerima možete krenuti sa stvaranjem prvih izraženijih bora.

Kod nekoga se iste javljaju u ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog puno kasnije, za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres).

Od pojave prvih bora na dalje, hijaluronski dermalni fileri mogu se svakih, otprilike, godinu dana nadopunjavati kako bi se što dulje zadržao mladolik izgled kože te održala dobra kontura lica.

Prilikom konzultacija s našim doktorima, preporuka je napraviti snimanje na Visia uređaju kako bismo dobili profesionalnu analizu vaše kože lica.

Tretman se obavlja ambulantno u studiu Iva Glam..

Nakon razgovora s vama, s obzirom na postizanje željenog efekta, doktori će odabrati dermalni filer koji će aplicirati.

Nakon navedene pripreme, filer se ubrizgava u željeno područje pomoću malih, tankih igala.

Za vrijeme tretmana dobit ćete informacije o tome koliko je filera ubrizgano i, ako to želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onog što je napravljeno.

Sam tretman traje ovisno o područjima koja se tretiraju i količini filera koja se aplicira, ukupno od 30 do 60 minuta.

S obzirom na to da je kod iskusnih operatera za sam postupak aplikacije dermalnih filera potrebno, u većini slučajeva, 30 minuta, odlazak na tretmane postao je popularan za vrijeme pauze tijekom radnog vremena pod imenom ‘coffee break rejuvenation’.

Nakon tretmana možete se odmah vratiti svakodnevnim obvezama.

U nekim je slučajevima moguća pojava crvenila koje nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana.

Nakon 2 tjedna preparat će se sam preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak.

Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija koja je izrazito rijetka te nekroza dijela kože.

Ove nuspojave su izrazito rijetke.

Nakon tretmana dermalnim filerima ne preporučuje se odlazak u saunu, izlaganje suncu, odlazak u solarij, pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Kliknite na link ispod za besplatne konzultacije s našim osobljem u salonu!