Iva Glam

Microneedling tretman mikroiglicama

Ubrzani tempo, stres i razni vanjski čimbenici utječu na našu kožu koja, pod njihovim utjecajem, gubi svoj sjaj i mladenački izgled. Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija.

Microneedling tretman mikroiglicama savršen je tretman koji doskače izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postiže svježiji izgled u svakoj prilici.

Microneedling tretman mikroiglicama vrlo je efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

Radi se o proizvodu osmišljenom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Microneedling sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu.

Tako se stimulira proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože.

Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana).

Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.

Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reagira na intruziju, odnosno prodor.

Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, potrebno je imati strpljenja.

Za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

Microneedling tretman mikroiglicama može se izvoditi samostalno, a odlično se kombinira s REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazijom(poveznica na to) za što bolju pripremu kože lice te s tretmanom laserskog pomlađivanja kože.

U centru Iva Glam Microneedling terapiju mikroiglicama preporučujemo za:

  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
  • Pomlađivanje lica
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • Ublažavanje strija

VISIA profesionalna analiza kože lica našim će medicinskim kozmetolozima pružiti detaljan uvid u pravo stanje vaše kože te im pomoći u osmišljavanju individualnog plana terapije.

Prije samoga tretmana potrebno je ukloniti šminku i jake kreme za lice te dezinficirati kožu lica.

Tretman započinjemo osnovom lijepog tena koju čini temeljito čišćenje kože s odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.

Koristimo i Clarisonic četku za čišćenje lica koja je dizajnirana na način da ima izuzetno širok spektar primjene, s tri raspoložive brzine za čišćenje lica te s dva načina rada (stalan i periodički pritisak) nježno uklanja mrtve stanice, ostavljajući kožu lica i tijela mekom i glatkom.

S vama ćemo prokomentirati obje metode te se odlučiti za onu koja više odgovara vašem tipu kože.

Zatim slijedi enzimatski piling koji skida rožnati sloj, čime se omogućuje preparatima brže i efikasnije prodiranje u potkožje.

Tretman započinje nanošenjem aktivne ampule REVIDERM Hyaluron Hydro Balance s patentiranim SPS sistemom koji omogućava molekulama hijaluronske kiseline da uđu duboko u kožu.

Horizontalnim pokretima mikroiglice će prodrijeti u kožu i potaknuti stvaranje kolagena.

Nakon tretmana nanosi se REVIDERM dermokozmetika kako bi se dodatno nahranila i smirila koža.

Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman svakih 4 tjedana, a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu.

Čišćenje lica nedvojbeno je najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a Microneedling tretman mikroiglicama jedan je od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regeneriranom.

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža će na dodir biti toplija nego obično.

Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati.

Specijalisti centra Iva Glam propisat će vam odgovarajuću njegu kože koje se trebate pridržavati kako biste izbjegli moguće upale.

Preporuka je izbjegavati sunce i solarij nakon što se napravi Microneedling tretman mikroiglicama.

Ako imate otvorene rane tretman se ne može primijeniti.

Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja.

Dermapen koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija njega te tako izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.

U našoj centru trenutno imamo posebnu ponudu za paket od 3 tretmana uz koji dobivate na poklon jedan tretman REVIDERM Microneedlinga.

U suradnji s bankama, Iva Glam osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o načinima plaćanja i cijeni tretmana možete pogledati u aktualnom cjeniku Iva Glam.

Prije Microneedling tretmana mikroiglicama preporučujemo VISIA profesionalnu u analizu kože.

Kliknite na link ispod za besplatne konzultacije s našim osobljem u salonu!