Iva Glam

Povećanje usana

Briga o lijepim usnama seže daleko u prošlost. Mezopotamke su vjerojatno bile prve žene koje su prije 5000 godina izmislile i nosile ruž. Pravile su ga od pigmenata izmrvljenog poludragog kamenja, dok su Egipćanke u tu svrhu koristile boju ljubičasto-crvenih morskih algi. Usne su jedna od najsenzibilnijih zona ženskog lica. Lijepe, pune i senzualne usne san su svake žene.

Povećanje usana većinom se svodi na injekcijsku aplikaciju određenog preparata čime se postiže veći volumen ili profilna projekcija usana , ističu se određena mjesta te se naglašava boja usana (crvenilo).

Povećanje usana najčešće se radi kod osoba kod kojih postoji primarno manji volumen, odnosno, kod tankih usana ili kod starijih osoba u slučajevima kada je došlo do atrofije tkiva u području samih usana, ali i kod svih osoba koje žele naglasiti senzualnost istih i dobiti ljepšu simetriju lica.

Postoje dvije osnovne vrste preparata (hijaluronskih dermalnih filera)  koji se koriste. Jedna skupina odnosi se na resorptivne filere na bazi hijaluronske kiseline, a druga na polutrajne/ trajne preparate na bazi silikona.

Juvéderm hijaluronske dermalne filere proizveo je Allergan, kompanija koja prvenstveno brine o zdravlju i koja je među prvima počela razvoj estetsko – medicinskih tretmana još prije više od 35 godina te su danas priznati kao svjetski najpoznatiji injectable preparati.

Njihova lepeza hijaluronskih dermalnih filera proizvedena je korištenjem napredne Vycross tehnologije, a tretmani imaju dobar sigurnosni profil i pružaju prirodan izgled te dugotrajne rezultate.

U našoj praksi najčešće se za popunjavanje usana koristi Juvéderm Volift dermalni filer koji pruža dugotrajne rezultate i puni izgled.

Također, ovisno o željama klijenata i izgledu usnica, mogu se koristiti i drugi Juvederm proizvodi poput Ultra 3, Volbella i sl.

Trajna šminka još je jedan od načina kako dodatno, uz povećanja usana dermalnim filerima, možete naglasiti svoje usne i postići decentni volumen.

Juvederm hijaluronske dermalne filere u centru Iva Glam koristimo i za popunjavanje bora te revitalizaciju lica.

U ponudi se nalazi i novi filer Juvederm Volite, dermalni filer VYCROSS tehnologije, koji je prvenstveno namijenjen povećanju kvalitete kože.

Osim što njegova svojstva poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, također pospješuju njezinu glatkoću.

Ovim revolucionarnim preparatom mogu se pomladiti ruke, dekolte i vrat.

Općenito je potrebno biti dobrog zdravstvenog stanja.

U slučaju oralnog herpesa, određenih bolesti poput dijabetesa ili sistemskog lupusa, bilo kakvih ožiljaka, problema s vezivnim tkivom ili problema zgrušavanja krvi, ne preporučuje se tretman povećanja usana.

Kao i kod svakog drugog estetskog zahvata, potrebno je doktoru napomenuti dijagnosticirane alergije, lijekove koji se uzimaju i potrebno je s njime raspraviti o eventualnim zdravstvenim problemima.

Prije postupka važno je s doktorom definirati kakav se efekt želi postići jer o tome ovisi i količina preparata koja će se koristiti.

Ipak je važno i napomenuti da ne treba pretjerivati.

Sam tretman povećanja usana u centru Iva Glam izvodi se pomoću hijaluronskih dermalnih filera u obliku injekcije, a nakon prethodnog nanošenja anestetske kreme i spreja na usnice.

Postoji više tehnika za aplikaciju hijaluronskih dermalnih filera kojima se postižu razni efekti (ovisno o željama) te kako bi se postigao najbolji mogući učinak.

Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, a nakon zahvata nema bolova.

Budući da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, bitno je naglasiti da su neposredno nakon tretmana usnice otečene 24 – 48 sati te takav izgled usnica nije volumen koji je postojan.

Nakon inicijalnog vremena otoka, usnice se tek u narednom periodu smanjuju i oblikuju na oblik i volumen koji je dogovoren na konzultacijskom pregledu.

Potrebno je oko dva dana da oteklina sasvim splasne, a nakon dva tjedna očekuje se konačni rezultat.

Tijekom tog perioda preparat će se sam preraspodijeliti.

Ako se pojavi oteklina ili krvni podljev, oni će splasnuti kroz nekoliko dana.

U početku usne mogu biti natečene, čak i plave (poput modrica), no svi ovi simptomi znatno se smanjuju unutar 48 sati nakon tretmana.

Ne preporučuje se stavljanje raznih preparata (kreme, masti) nakon aplikacije filera.

Također, prvi dan nakon tretmana potrebno je izbjegavati korištenje šminke.

Paket uključuje cijenu preparata, postupak ubrizgavanja i kontrolu nakon 3-4 tjedna.

Kliknite na link ispod za besplatne konzultacije s našim osobljem u salonu!