Iva Glam

Trajna šminka obrve – microblading

Microblading- tehnika iscrtavanja dlačica popularna je metoda dopunjavanja obrva ukoliko niste zadovoljni oblikom ili debljinom vlastitih. Ova metoda omogućuje polu-trajno popunjavanje i oblikovanje obrva koje će izgledati prirodno poput pravih dlačica. Tako iscrtavne obrve idealne su za sve one žene I muškarce koji nisu zadovoljni svojim prirodnim obrvama. Iscrtavanje obrva postalo je popularno ubrzo nakon tetoviranja obrva, a riječ je o dva
sasvim različita procesa koji daju drukčije rezultate.

Tetoviranje šminke danas je već zastarjelo zbog nemogućnosti kontroliranja finalnog rezultata. Tetoviranjem obrva velika je vjerojatnost da će one izgledati odviše nacrtano, tamno ili neprirodno, a povratka nažalost nema. Metoda iscrtavanja obrva stoga je mnogo bolja opcija jer je proces iznimno detaljan i pedantan. Zbog preciznosti iscrtavanja svake pojedine dlačice, prvih sat vremena traje isključivo oblikovanje i crtanje obrva olovkom koja se briše.

Kada se završi s probnim crtanjem, bira se boja koju oblikujemo prema boji tena, prirodnih dlačica brva i željama klijenta i tek tada krećemo s postupkom iscrtavanja. Nakon miješanja boje se na instrument pričvršćuju “micro cutteri” kojima se crta dlačica po dlačica kako bi obrve izgledale 100% prirodno. Cijeli postupak traje oko dva sata, a najviše vremena posvećuje se pripremi i probnom crtanju oblika, kako bi imali što bolju predodžbu o konačnom rezultatu.

Trajnost obrva je od 12 do 18 mjeseci, a ovisi i o izlaganju UV zrakama, tipu kože i sl. Nakon godine dana, pogotovo ako je masnija koza u pitanju je potrebno osvjeziti boju (napraviti touchup). Microblading je polutrajna metoda permanentnog make-upa. Radi se rucno bez uporabe masinice.
Svaka dlaka se crta pojedinacno u boji vase prirodne dlacice iz tog razloga je izgled upotpunosti prirodan.