Iva Glam

Upoznajte čudotvoran sastojak za njegu kože – njegovo veličanstvo Retinol!

Teško je ignorirati sastojak kojeg, u posljednje vrijeme, hvale dermatolozi, stručnjaci za njegu kože i blogeri. U modnim krugovima vode se mnoge rasprave vezano uz pojam „retinol“.

Je li u 20-ima prerano započeti s uvođenjem retinola? Na što točno djeluje i s čim se -može kombinirati? Ili pak kako uopće uvrstiti retinol u svoju rutinsku njegu kože?

Stručni nazivi i priroda sastojaka proizvoda za njegu kože često nas ostavlja zbunjenima i željnima odgovora.

Što kažu dermatologinje?

Što je točno retinol i zašto smo poludjeli za njim?

Laički objašnjeno, retinol je oblik vitamina A i kada se pretvori u retinoičnu kiselinu, neophodan je za zdravlje kože i rast kostiju. Koristi i mladoj i zreloj koži. Vitamin A odličan je sastojak za liječenje mnogih stanja kože. Pomaže osobama sklonim aknama djelujući na gladak izgled kože, obnavlja staničnu strukturu, smanjuje stvaranje sebuma, smanjuje pore te ublažava bore.

Sredina 20-ih godina najbolja je za započeti s uvođenjem retinola u rutinsku njegu. Nevjerojatno je koristan!

Više o zabludama u vezi retinoida.

Za retinol ste zasigurno čuli, ali znate li koja je razlika između retinoida i retinoične kiseline?

Uz izraz retinol, često se spominju i riječi retinoid te retinoična kiselina koji vrlo slično zvuče ali treba ih znati razlikovati.

Upoznajte dva REVIDERM noviteta!

Revidermov tim stručnjaka kontinuirano radi na novim proizvodima, a ove godine u fokus su stavili snažni Retinol. Snaga Retinola u sinergiji s vitaminom B3 i vitaminom C te hijaluronskom kiselinom baza je REVIDERM retA+ seruma i retA kreme koji su idealni za sve tipove kože, a osobito one kojoj je potrebna regeneracija te zrele kože s vidljivim znakovima starenja i neujednačenim tenom.

Više o Reviderm novitetima.

Savjeti za uvođenje retinola

S razlogom se retinol postepeno uvodi u skin care rutinu zbog moguće osjetljivosti kože na ovaj sastojak.

Reviderm RetA+ serum koristi se noću, a sutradan je obavezno nanijeti SPF (i inače preporučamo svakodnevno korištenje SPF-a) kako bi se spriječila iritacija kože. Reviderm RetA krema za lice namijenjena je i danju i noću. Nanijeti na vrat ujutro i/ili navečer nakon čišćenja i toniranja.

Korištenje retinola potrebno je izbjegavati dan prije planiranog pilinga jer je piling sam po sebi abrazivan i može iziritirati kožu, što povećava njezinu osjetljivost.

Najbolje ga je uvesti u najmanjoj dozi, pa bi proizvod po vašem izboru trebao imati oko 0.01% do 0.03% retinola.

Reviderm proizvodi za lice s retinolom se mogu koristiti svaki dan, serum samo navečer, a krema može svakodnevno i danju i noću.

Idealni tretmani za Vašu kožu – s retinolom!

Kod nas, u IVA GLAM Beauty centru, možete se naručiti za individualne besplatne konzultacije, napraviti analizu stanja kože te dobiti stručnu preporuku za njegu i tretmane lica.

Popis Reviderm tretmana u našem beauty centru